Изгнило дърво рухна на централна улица в Пловдив, разбра Plovdiv24.bg.

...
</TD
> Изгнило дърво рухна на централна улица в Пловдив, разбра Plovdiv24.bg.
Коментари Харесай

Дърво рухна на централна улица в Пловдив

Изгнило дърво рухна на централна улица в Пловдив, разбра  Plovdiv24.bg. Мястото е на улица " Елиезер Калев ". В моемнта екип на Оперативна програма " Градини и паркове " отстраняват падналото дърво.

От началото на годината регион " Централен " е издал 350 заповеди за обработка на дървета - унищожаване или оформяне на короните им, показа пред редакцията ни кметът.

Той не можа да каже какъв брой от тях са изпълнени, само че непрестанно има комисии от експерти, които реализират фито-санитарен надзор в най-стария регион на града.

" Всяко дърво има витален цикъл. Това, че короната му е зелена, не значи, че не е загнило ", добави още той.

По думите му най-трудно е на местата, където тротоарите са тесни 1,5-2 метра, защото в множеството случаи са заети от стволовете и корените на огромни дървета и пречат на пешеходците. След премахването им не може да се засадят нови, защото не дават отговор на условията по Закон за устройство на територията и Наредба 7.

Така цели зони ще остават обезлесени, откакто бъдат отстранени дървета, садени преди 50-60 години, които сега вършат тротоарите непроходими.

" Мислили сме на дадена улица единият тротоар да го оставим за пешеходци, а другият да е засаден с дървета, с цел да запазим ненапълно зелената система, само че е прорез с Наредбата и не можем да осъществяваме тези проекти ", изясни Стаменов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР